Új Közösségi Központot avattak Kisújszálláson!

Publikálva: 2015. okt. 02.

Csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között tartották a kisújszállási Közösségi Központ nyitórendezvényét. Az eseményen a megvalósításért felelős Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) képviselői mellett beszédet mondott Tatár Zoltán, Kisújszállás alpolgármestere.

Kisújszállás az egyike annak a 17 helyszínnek, ahol kiemelt állami projekt keretében új Innovációs, Oktatási és Közösségi Központok épülnek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, európai uniós támogatásból épített Központ, és az általa nyújtott szolgáltatások az iskolázatlanság, valamint a képzettségek hiányából adódó munkanélküliség csökkentését szolgálják. A program hozzájárul a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia céljainak megvalósulásához.

A Közösségi Központ székhelyének szánt kisújszállási Vásár utcai általános iskola épületeit az 1918-as években építették, az utolsó átfogó felújítás 1970-ben történt. A település örökségvédelmi hatástanulmánya és szabályozási terve alapján helyi védelem alá tartozik. A védelem alatt álló két utcafronti épület teljes körű felújítása megtörtént, valamint egy új a közösségi funkciók kiszolgálására szolgáló épület kivitelezése jelenleg is folyamatban van.

dse_9346_std Az ünnepélyes sajtó nyilvános eseményen Tatár Zoltán alpolgármester, aki örömét fejezte ki, hogy a megújult épület, képző Központként segítséget nyújthat majd a térségben tapasztalható magas munkanélküliség leküzdésében. dse_9322_std Beszédében a képzések fontossága mellett a helyi munkaerő alkalmazását, valamint az elvándorlás, mint a népességcsökkenés egyik okát emelte ki. A Türr István Képző és Kutató Intézet részéről Dr. Sinóros-Szabó Botond bemutatta a kiemelt állami projekt hátterét. A szakmai vezető elmondta, hogy a helyszínek kiválasztását komoly előkészítés előzte meg és hangsúlyozta az érintett szervezetek (TKKI, önkormányzat, helyi vállalkozások és civil szervezetek) jövőbeli szoros együttműködésének fontosságát is. dse_9332_std A TKKI Debreceni Igazgatóság képviseletében Gerő Ildikó igazgató beszédében hangsúlyozta, hogy a létesítményben piacképes képzések valósulhatnak meg, hozzáértő tudással. A kitűzött célok eléréshez összefogásra van szükség. dse_9394_std További információ: TKKI Sajtóosztály: sajto@tkki.hu