Mohács

Mohács a Dél-Dunántúli régióban, Baranya megyében található Mohácsi kistérség központja. Kedvező infrastrukturális ellátottsággal bíró, rendkívül jó minőségű mezőgazdasági területekkel övezett város. A térség munkavállalói szempontból nem tartozik a kifejezetten hátrányos helyzetű helyiségek közé. Az alábbi projekt megvalósításával a térség foglalkoztatatási rátája rohamos mértékbeli növekedése várható. Így a jelenleg leghátrányosabb helyzetben lévő munkanélküliek, mint a legfeljebb 8 általános iskolai végzettséggel rendelkezők foglalkoztatási száma emelkedik. Természeti adottságai miatt, elsődlegesen az ipari vagy a szolgáltatási területeket érdemes fejleszteni. A településen működő gyárak, üzemek, kb. 300-500 főt foglalkoztatnak, elsősorban a mezőgazdasági feldolgozóipar és a könnyűipar területén. Elsősorban mezőgazdasági jellegű idénymunkát vállalhatnak a település lakói például facsemete ültetés, kapálás, szüretelés. Ezek a munkák jelentik a mélyszegénységben élők legfőbb jövedelemforrását.

A Közösségi Központ helyszínének szánt mohácsi Radnóti Miklós Kollégium épülete a város központi részén helyezkedik el. Az autóbusz-pályaudvar közelében, a Baranya Megyei Radnóti Miklós Szakközép- és Szakiskola, Kollégium kampuszán található.

Az épület felújítása sikeresen lezárult, melyet épületátadó követett sajtótájékoztatóval egybe kötve 2015. március 19-én.

Hol találom?

7700 Mohács, Szent István u 16.

Hírek, események

Fotógaléria