Mátészalka

A Mátészalkai kistérség az országban a 26. legelmaradottabb. A kistérség települései közül Mátészalkán megközelítőleg 1000-1100 család esetében nincs foglalkoztatott felnőtt, a munkanélküliek aránya jelenleg 13 százalék körül alakul. A térségen belül az egyetlen gazdasági centrum Mátészalka. A városban az optikai termékek gyártása kiemelkedő. A kereskedelem és szolgáltatás tekintetében a multinacionális kereskedelmi áruházláncok megjelentek, így visszaesett a kiskereskedelmi (élelmiszer, ruházat, cipő) üzletek száma.

A Közösségi Központ székhelyének szánt Móricz Zsigmond Általános Iskola Kossuth Tagiskola és Óvoda épülete. Mátészalka délnyugati részén, a Szatmár és Martinovics utca sarkán, a városközponthoz és a vasútállomáshoz közel található. Az intézmény mind a helyi, mind a helyközi tömegközlekedéssel jól megközelítő. Az épület iskolaként már évek óta nem funkcionál, de az óvoda és a tornaterem használatban van. Az épület 1960 körül épült, helyi védelem alá nem tartozik. Kisebb karbantartásokat végeztek már az épületen, de nagyobb felújításra eddig nem került sor.

A munkálatok már a befejezéshez közelednek, az új Közösségi Központ előre láthatóan 2015 őszén kezdheti meg a működését.

Hol találom?

4700 Mátészalka, Szatmár u. 1.

Hírek, események

Fotógaléria