Kisújszállás

Kisújszállás város az Észak-Alföldi régióban, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a karcagi kistérségben fekszik. A térség gazdasági szempontból továbbra is az elmaradottabb országrészhez tartozik, ahol a munkanélküliség nagyon jelentős mértéket ölt. Az többek között abból következik, hogy szakemberekből hiány mutatkozik, így a munkaerő-piaci igények kiszolgálásához nem áll rendelkezésre elegendő, megfelelően képzett munkavállaló. A mezőgazdasági termelés javát a dinnyetermesztés teszi ki, azonban a gazdasági növekedésben a szerepe inkább csak fenntartó szereppel bír. Az innovációhoz szükséges többféle növény és gyümölcs termesztése, amit egy újfajta öntözéses technológiával magasabb szintre lehet emelni, úgy, hogy bevonjuk a térségben élő munkanélkülieket. A kedvező természeti adottságoknak köszönhetően, a régió Magyarország legelismertebb rizstermesztési területnek a központja, melyet az élelmiszergazdaság hasznosíthat a jövőben.

A Közösségi Központ székhelyének szánt kisújszállási Vásár utcai általános iskola épületei, a városközponti övezet szélén, egy tágas telken állnak. A két földszintes épület építési ideje 1918 körülre tehető, az utolsó átfogó felújításuk 1970-ben történt.

A település örökségvédelmi hatástanulmánya, helyi építési szabályzata és szabályozási terve alapján az iskola épülete (Vásár utca 4.) helyi védelem alá tartozik.

Mindkét utca fronti épület teljes körű felújítására sor kerül és egy új épület is épül a közösségi funkciók kiszolgálására.

Előre láthatóan az új Közösségi Központ 2015 őszén kezdheti meg a működését.

Hol találom?

5310 Kisújszállás, Vásár u. 4.

Hírek, események

Fotógaléria