Kaposvár

Kaposvár Somogy megye székhelye, a Dél-Dunántúlon, a Kapos folyó két partján, a Somogyi-dombság területén fekszik Budapesttől közúton körülbelül 186 km-re. Lakossága mintegy 68 000 fő. Déli részén húzódik a Zselici Tájvédelmi Körzet. A Kaposvári Kistérség gazdasági, infrastrukturális, foglalkoztatási, társadalmi és szociális helyzetét tekintve fejlesztendő területi besorolást kapott. A kaposvári kistérség 26 kistelepülése az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések jegyzékében szerepel. A városban nagyon sok projekt indult az elmúlt években pl. Gyógyfürdő fejlesztése, Agóra kulturális Központ megépülése, Kaposvári Városközpont funkcióbővítő város rehabilitációja. A hátrányos helyzetű rétegek felzárkóztatása érdekében jelenleg három projekt fut: két szociális város rehabilitációs program és a komplex telepprogram. Az alapvető célok között szerepel a romák egészségtudatosságra nevelése.

A Közösségi Központ székhelyének szánt épület az 1970-es években épített 9 szintes épületben oktatási, kollégium és raktározási, üzemeltetési terek találhatók. Az épületben mai napig is oktatási tevékenység folyik, itt működik egy önálló egységként a közelmúltban felújított épületrészen a Területi Szakképző Központ, és 2013 év végéig a Türr István Képző és Kutató intézet felnőtt oktatási részlege. A kollégiumi szintekből csak az első emeleti oktatótermet vették igénybe, az épület felső emeleteit 2005 óta nem használták. Az épületben betonlap burkolatos átrium udvar található.

A felújítási munkálatok június elején indultak, előre láthatóan az új Közösségi Központ 2015 őszén kezdheti meg a működését.

Hol találom?

7400 Kaposvár, Virág u. 34.

Hírek, események

Fotógaléria