Gyermeknap a kisújszállási Közösségi Központban

Publikálva: 2016. jún. 06.
A TKKI kisújszállási Innovációs, Oktatási és Közösségi Központja számos játékos, interaktív lehetőséggel várta a gyermeknapon a település általános iskolásait. A május 27-i rendezvény célja az volt, hogy a helyi kisiskolásoknak olyan színes, változatos programot kínáljanak, amely lehetőséget biztosít számukra a szabadidő hasznos eltöltésére, a szórakozásra, a játékos tanulásra. Az IOKK munkatársai törekedtek arra is, hogy a központ közösségi és értékte-remtő szerepét minél hangsúlyosabbá tegyék a helyi lakosok és intézmények körében.

A gyermeknapi programokat a Playback Színház két előadása színesítette, melyek a közösséghez tartozás normáit és határait, az individualitás és kollektivitás témáját, illetve a döntéshozatal nehézségeinek kérdését járták körbe. A közel egyórás előadások, amelyeket improvizatív elemek tarkítottak, a színészek mellett a közönséget is megmozgatták, s így ők is aktív részesévé és alakítójává válhattak. Ezzel felejthetetlen élményt és remek szórakozást nyújtottak a résztvevő mintegy 160 gyermeknek.

A gyermeknapon „Ismerkedj Okosan Kisújszállási Központunkkal” címmel játékos vetélkedőt szerveztek, melyre hat csapat jelentkezett. A megmérettetésre nevező gyerekek nagy örömmel és lelkesedéssel vettek részt a tudásukat és ügyességüket egyaránt próbára tevő feladatokban.

Délután a Központ udvarán kézműves foglalkozások, arcfestés, játékos ügyességi feladatok és sportfeladatok várták a résztvevőket, ahol aktivitásukat apró ajándékokkal jutalmazták.

A program keretében a helyi rendőrőrs és mentőállomás munkatársai lehetőséget biztosítottak arra, hogy az érdeklődők megtekintsék a szolgálati járműveket és a felszereléseket is.

A rendezvényre közel 250 kisgyermek látogatott ki, akik a játék és a szórakozás mellett meg-ismerhették a kisújszállási Innovációs, Oktatási és Közösségi Központ épületeit, gyermekeknek szánt eszközeit és lehetőségeit is.

Fotógaléria